Pe Foc

Sobe cu plite: incalzesti si gatesti

Diferentele dintre o soba si un semineu sunt evidente si multe persoane prefera sa isi construiasca un semineu modern pentru toata locuinta. Totusi, sunt destui cei care prefera sobele pe lemne din considerente practice.

Pe langa avantajul unui montaj mai rapid fara a necesita materiale aditionale, alte plusuri ale sobei sunt dimensiunile reduse, aspectul rustic/traditional sau modern si mai nou, plitele.

Multe persoane opteaza pentru modele de sobe dotate cu plite din oferta noastra. Ideale pentru case de vacanta, cabane sau locuinte rustice, pe acestea se poate incalzi o mancare usoara, ceai, cafea etc. In ton cu designul unei cabane, soba din fonta cu plite ofera un mod traditional de a incepe ziua, facand ceai pe plita in clasicul ceainic de tabla.

 

 

Daca esti interesat de o astfel de soba cu plite cu design exceptional si durata mare de viata, iti prezentam o parte din modelele aflate in stocul nostru.

 

Soba K6

Functioneaza la parametri tehnici ridicati: pereti dubli din fonta de grosime mare, deflector dublu, doua reglaje de aer. Soba K6 are o rezistenta ridicata datorita peretilor captusiti cu un strat aditional de fonta pe interior pe care bate flacara direct, realizand un randament mai bun.

Dotata cu doua optiuni de racordare: pe partea de sus sau in partea din spate, acest ultim caz permitand amplasarea plitelor. Soba devine astfel ideala pentru bucatarii ale caselor de vacanta iar aspectul acesteia in stil traditional o face sa se integreze usor in decor.

Pentru o curatare si intretinere facila, soba K6 este dotata cu opritor de lemne, cenusar si sistem special de “perdea de aer” ce mentine sticla cat mai curata.

 

Soba pe lemne cu plite K6   Soba din fonta cu plite K6

 

Soba K6 este disponibila in mai multe variante:

- cu decor  – Design special pe sticla

- cu ASDP  – Sistem automat de reglaj al admisiei de aer din exterior, in functie de temperatura din incapere. Confortabila de utilizat deoarece mentine o temperature constanta in camera si reduce consumul de lemne cu pana la 30%.

- cu ventilator – Distribuie eficient aerul cald in incapere, incalzeste mai rapid si regleaza temperatura cu ajutorul unui termostat.

 

Soba K10

Cu un design minimal si benzi transversale decorative, soba K10 dezvolta un randament ridicat iar peretii din fonta clasa 200 garanteaza o functionare eficienta si de lunga durata.

Deflectorul extinde traseul fumului spre evacuare iar controlul manual asupra procesului de ardere determina o eficienta crescuta.

Poate fi racordata in partea de sus sau in partea din spate, avand astfel optiunea de a amplasa un set sau doua seturi de plite in functie de montarea burlanului.

 

Soba pe lemne cu plite K10   Soba din fonta cu plite K10

 

Variante:

-dotata cu ASDP  (reglaj automat al admisiei de aer): reglajul amplasat in partea din spate reduce automat aerul care intra in camera de ardere in functie de temperatura din incapere, reducandu-se astfel consumul de combustibil

-dotata cu ventilator turbo: ideala pentru incalzirea uniforma a spatiilor mari si reglarea automata a temperaturii cu ajutorul termostatului

 

 

Soba k9

Deosebit de aspectuoasa si usor de integrat in orice amenajare interioara, soba K9 este prevazuta cu sticle laterale ce permite o viziune mai generoasa asupra focului. Construita complet din fonta de greutate foarte mare ce asigura o durata lunga de viata.

Un avantaj important care va oferi eficienta pe termen lung sunt pereti dubli ai acesteia:  soba este captusita pe interior cu inca un strat de fonta pe care bate flacara.

Se monteaza usor iar pentru a amplasa plita este necesar ca racordarea la cosul de fum sa se realizeze in partea din spate. Reglajul dublu de aer permite un control facil al procesului de ardere.

 

Soba din fonta cu plie K9   Soba pe lemne cu plite K9

 

Disponibila in mai multe variante:

- Soba K9 cu decor: pentru un plus de aspect, soba K9 poate fi imbunatatita cu detalii pe partea vitrata

- Soba K9 cu ASDP: reglajul automat al aerului de admisie pentru o eficienta ridicata si un consum mai mic de lemne

- Soba K9 cu Ventilator Turbo: o camera incalzita in mod uniform si eficient datorita ventilatorului

 

 

Soba K8

Modelul de soba K8 are o forma deosebita ovala iar dungile deosebite contribuie la realizarea aspectului modern al acesteia. Are o putere de 9 kw si pereti dubli din fonta de calitate pentru o durata mare de viata.

Deflectorul amplasat in conul focarului contribuie la un schimb termic mai bun. Soba este prevazuta cu opritor de lemne decorativ, sticla termorezistenta, cenusar, maner detasabil, iar sticla ramane mai curata datorita sistemului special de curatare a sticlei.

Poate fi imbunatatita cu plite folosite la gatit in cazul racordarii pe partea din spate, fiind astfel ideala in apropierea unei bucatarii rustice.

 

Soba pe lemne cu plita K8   Soba cu plita K8

 

Variante:

- Soba K8 Tunel – prevazuta cu doua usi de sticla, aceasta soba este ideala pentru amplasarea intre doua incaperi sau intr-un living open-space, oferind o ambianta placuta in ambele spatii

- Soba K8 cu ASDP – pentru o utilizare mai usoara poate fi dotata cu reglaj automat al aerului de admisie

- Soba K8 cu Ventilator Turbo – pentru o incalzire uniforma a spatiului soba se poate comanda cu aceasta optiune in plus

 

 

Soba Ylenya

Soba pe lemne Ylenya este un model complex ce incalzeste intreaga locuinta racordata in paralel si ofera un spatiu generos de gatit si cuptor incorporat. Construita din fonta de calitate ridicata, aceasta radiaza caldura dezvoltand o putere de 21,3 kw.

In ciuda aspectului rustic si traditional, soba Ylenya este intuitiva si practica, adaptandu-se la cerintele traiului din zilele noastre: cuptorul este dotat cu termometru ce indica temperatura iar placa electronica gestioneaza intreaga instalatie de incalzire.

 

Soba Ylenia cu plita si cuptor   Soba pe lemne cu plita Ylenya 21 kw

 

Pe langa caldura oferita in locuinta, aceasta imbina aspectele practice si confortabile ale pregatirii mancarii din ziua de azi cu amintirea painii calde si a specialitatilor facute de bunica, la tara, pe soba cu lemne.

 

Alte avantaje:

- Gratarul din interiorul camerei de combustie poate fi reglat pe doua nivele

- Plita realizata din fonta pentru o preparare uniforma a mancarii

- Regulator de fum pentru inchiderea / deschiderea clapetei de fum

- Vas de expansiune inchis cu serpentina de racire si supapa de descarcare termica

- Parti laterale detasabile pentru un acces rapid

- Sertar de tinut tavile la cald

- Cenusar dotat cu grilaj pentru reglarea manuala a aerului de combustie

- Termometru ce indica temperatura cuptorului

- Display electronic

- Toate componentele hidraulice gata instalate pe echipament (pompa WILO, supapa de siguranta 2.5 bar, sonda de temperatura agent termic, serpentina de racire)

 

O persoana pragmatica va considera soba pe lemne cu plite varianta perfecta pentru a avea caldura si ambianta.

Te-am convins? Intra acum in legatura cu noi pentru a o avea in locuinta ta cat mai repede.

Nu te-am convins? Gasim impreuna cea mai buna varianta pentru tine!

 

Noi facem tot, tu doar pui Pefoc!