Ai pofta de un preparat usor, aromat si sanatos, care se face rapid si transforma orice gratar intr-un festin? Atunci reteta de macrou la gratar este exact ce-ti trebuie. Fie ca folosesti macrou congelat la gratar, il gatesti clasic, il preferi in folie sau in saramura, acest peste versatil iese perfect pe orice model de gratar din gama PEFOC. Cu un timp scurt de preparare si un gust care aminteste de mesele la malul marii, macroul pe gratar poate deveni piesa centrala a oricarei intalniri in aer liber.
Gust autentic – Pestele macrou pe gratar isi pastreaza aroma naturala si se rumeneste frumos fara a se usca.
Sanatate in farfurie – E bogat in Omega 3, proteine si grasimi bune, ideal pentru un meniu echilibrat.
Versatilitate – Poti pregati macrou fript pe gratar, in folie, cu mujdei sau cu un sos mai sofisticat.
Pret accesibil – Comparativ cu alte tipuri de peste, macroul la gratar este o optiune prietenoasa cu bugetul.
Rapiditate – Nu necesita tehnici complicate – chiar si un macrou congelat pe gratar se gateste usor daca este bine pregatit.
2-4 bucati macrou eviscerat (proaspat sau dezghetat)
2 linguri ulei de masline
1 lamaie taiata felii
2-3 catei de usturoi zdrobiti
1 legatura patrunjel verde
Sare grunjoasa, piper proaspat macinat
Pregatirea pestelui: Cresteaza pielea si freaca fiecare peste macrou la gratar cu sare, piper si ulei.
Aromatizare: Umple interiorul cu lamaie, usturoi si patrunjel.
Gatire directa: Pune macroul pe gratar, pe foc mediu, 4-5 minute pe fiecare parte. Intoarce o singura data.
Optional – Pentru un preparat mai suculent, poti incerca macrou la gratar in folie de aluminiu, cu aceleasi ingrediente, gatit timp de 8-10 minute.
Servire: Pune in farfurie alaturi de o garnitura de cartofi natur sau legume coapte. Este o combinatie clasica pentru macrou la gratar cu garnitura usoara si gustoasa.
Macrou in folie pe gratar, cu legume si ierburi mediteraneene.
Saramura de macrou la gratar, cu rosii coapte, ardei si usturoi.
Reteta macrou gratar cu lamaie si cimbru, pentru o nota proaspata si aromata.
Macrou gratar cu sos de mustar si miere, o varianta dulce-picanta.
Reteta clasica de macrou pe gratar cu mujdei si mamaliga – gust romanesc autentic.
-Gratare pe gaz Weber
Control excelent al temperaturii, perfect pentru reteta de macrou la gratar cu pielea crocanta si interior fraged. Poti folosi un gratar de peste pentru a evita lipirea.
-Gratare pe carbuni Weber
Daca vrei un macrou fript pe gratar cu gust puternic de jar, acestea sunt alegerea ideala. Se recomanda zone cu foc indirect pentru a preveni arderea pielii.
-Gratare tip plita OFYR
Pentru control total si textura uniforma, plita e perfecta pentru reteta macrou gratar file. Adaugi legume pe langa si obtii o masa completa fara vase murdare.