Reteta frigarui de pui la gratar cu legume

Ai chef de un gratar care sa nu dea gres, sa se faca repede si sa-i cucereasca pe toti de la mic la mare? Frigaruile de pui sunt exact ce ai nevoie. Sunt usor de pregatit, nu cer experienta de masterchef si aduc aroma aceea perfecta de frigarui pe gratar, combinata cu carne frageda si legume suculente.

Fie ca le faci intr-o duminica in familie sau la o iesire cu prietenii, aceste frigarui de pui la gratar devin rapid vedeta mesei. Iar daca ai un gratar bun si o marinada gustoasa, totul e si mai simplu.

 

De ce frigarui de pui?

Frigaruile de pui cu legume la gratar sunt printre cele mai iubite preparate de vara:

  • Se gatesc rapid – puiul nu are nevoie de timp lung pe gratar.

  • Sunt usor de personalizat – poti combina carnea cu ce legume vrei.

  • Pot fi pregatite in avans – lasi carnea la marinat si ai scapat de griji.

  • Sunt pe placul tuturor – de la copii la bunici, toata lumea le mananca cu placere.

Cand ai un gratar pentru frigarui bine incins si un set frigarui pentru gratar la indemana, tot ce mai trebuie este o reteta buna si ingredientele proaspete.

 

 

Marinada – secretul pentru frigarui de pui la gratar suculente

O marinada bine gandita poate transforma complet gustul acestor frigarui de pui la gratar. Pe langa aroma, ea asigura fragezimea carnii si o rumenire uniforma. Iaurtul si sucul de lamaie inmoaie fibra carnii, in timp ce usturoiul, mustarul si boiaua dau gust intens si apetisant. Pentru frigarui din piept de pui la gratar, marinada e si mai importanta, deoarece pieptul se poate usca usor.

 

Reteta frigarui de pui la gratar – pas cu pas

Ingrediente pentru 4 persoane:

Pentru carne si legume:

  • 800 g piept de pui sau pulpe dezosate

  • 1 ardei gras rosu

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ceapa rosie

  • 1 dovlecel mic (optional)

  • bete de frigarui (inmuiate 30 min in apa)

 

Pentru marinada:

  • 4 linguri ulei de masline

  • sucul de la 1 lamaie

  • 3 catei usturoi zdrobiti

  • 2 linguri iaurt

  • 1 lingura mustar

  • 1 lingurita boia dulce

  • 1/2 lingurita boia iute (optional)

  • 1 lingurita oregano uscat

  • 1 lingurita cimbru uscat

  • sare si piper dupa gust

 

Pregatirea pas cu pas:

  1. Taie puiul in bucati de 3-4 cm.

  2. Amesteca toate ingredientele pentru marinada intr-un bol.

  3. Pune puiul si lasa-l la marinat minim 2 ore (ideal 4-6 ore).

  4. Taie legumele in bucati potrivite si alterneaza-le cu carnea pe bete.

  5. Incinge gratarul si unge-l cu putin ulei.

  6. Gateste frigaruile 10-12 minute, intorcandu-le des sau pe rotisor, pana sunt rumenite uniform.

Aceasta este o reteta frigarui la gratar usor de urmat, ideala pentru oricine vrea frigarui gratar suculente, bine facute si cu gust echilibrat.

 

 

Cu ce servesti aceste frigarui pentru gratar?

Frigaruile de pui merg perfect cu:

  • lipie sau paine calda direct de pe plita

  • sosuri racoritoare: tzatziki, iaurt cu menta sau mujdei fin

  • o salata simpla de vara: rosii, castraveti, ceapa, ulei de masline

  • orez sau cartofi wedges pentru o masa mai consistenta

Indiferent cu ce le servesti, aceste frigarui de pui cu legume la gratar devin piesa centrala a mesei.

 

Cum gatesti aceste frigarui la gratar pe gratarele din gama PEFOC

Indiferent de tipul de gratar frigarui folosit, reteta ramane la fel de simpla si eficienta:

🔸 Pe un gratar Weber pe gaz
Preincalzeste gratarul 10-15 minute cu toate arzatoarele pornite. Cand e bine incins, seteaza flacara pe mediu si aseaza frigaruile. Intoarce-le la fiecare 2-3 minute. Timp total: 10-12 minute. Este ideal pentru cine vrea frigarui pui la gratar cu control perfect al temperaturii.

🔸 Pe un gratar Weber electric
Seteaza temperatura medie spre mare si lasa-l sa se incinga. Aseaza frigaruile si gateste-le 12-14 minute. Este o solutie excelenta daca vrei frigarui la gratar in balcon sau in spatii unde nu ai voie cu foc deschis.

🔸 Pe un gratar Ofyr
Incinge plita si unge zona de gatit. Frigaruile se pot muta mai aproape sau mai departe de centrul focului. Este ideal pentru un gratar rotisor frigarui automat sau clasic, cu experienta rustica si interactiva.

 

 

Variante si extra arome

-Vrei o varianta orientala? Incearca o reteta frigarui de pui la gratar cu chimion, turmeric si scortisoara.

-Preferi gust mediteranean? Adauga rozmarin, coaja de lamaie si serveste cu feta si masline.

 

Asadar, fie ca folosesti un set frigarui pentru gratar sau improvizezi rapid, aceasta reteta frigarui la gratar te scoate din orice incurcatura culinara. Frigarui pe gratar nu inseamna doar carne si legume, ci gust, atmosfera si oameni adunati in jurul focului.

Frigaruile sunt mai mult decat carne pe bat – sunt gustul verii la tine acasa!

Produse recomandate

Categorii recomandate