Cand vine vorba de gatirea corecta a unui curcan delicios pe gratar, procesul de preparare al carnii este desigur o etapa importanta, insa si mai important devine grill-ul pe care il utilizezi. Carnea de curcan, spre deosebire de alte tipuri de carne, necesita o gatire lenta si in profunzime, iar dispozitivul ales pentru prepararea acestei carni trebuie sa fie unul profesional si care permite ca alimentele sa fie patrunse atat pe interior, cat si sa isi formeze o crusta crocanta si delicioasa la exterior!
Fa cunostinta cu gratarul Smokey Mountain Cooker, produs si comercializat de faimosul brand Weber si care dispune de experienta indelungata in furnizarea de gratare profesionale pe piata termica. Astfel, cu ajutorul unui asemenea gratar, ai sansa de a gati curcanul perfect, de a obtine o textura fina a carnii, o aroma inconfundabila si un preparat gatit ca la carte! Asadar, in cele ce urmeaza iti punem la dispozitie reteta secreta si modul de preparare pentru gatirea unui curcan pe gratar ce va satisface gusturile tuturor invitatilor sau prietenilor si, care la final, te vor considera un adevarat chef !
Reteta pe care ti-o prezentam in continuare este ideala pentru a incanta gusturile a 7-8 persoane si contine urmatoarele:
1 curcan de cca. 6 kg proaspat sau decongelat
½ cana de unt nesarat
1 lingura de rozmarin proaspat, maruntit
1 lingura de cimbru maruntit
1 portocala cu zeama, facuta bucati
ulei de masline
sare si piper
Primul pas consta in a amesteca untul, care ar trebui sa fie la temperatura camerei, impreuna cu rozmarinul si cimbrul. In continuare urmeaza pregatirea curcanului. Mai exact, cu ajutorul unor foarfece pentru carne, se indeparteaza cu grija varfurile aripioarelor.
Urmatorul pas reprezinta indepartarea pielii de pe pieptul curcanului, incepand cu partea inferioara a cavitatii si avansand usor spre gat. Este esential ca acest proces sa fie realizat cu grija, astfel incat pielea sa nu se rupa sau sfasie. Acum ca pielea a fost indepartata cu succes, continuam cu tamponarea curcanului cu prosoape de bucatarie din hartie pana cand acesta este complet uscat.
Mic tip: Pentru a obtine o crusta cat mai crocanta, iti recomandam sa lasi curcanul descoperit in congelator pe timpul noptii!
Ultima etapa din prepararea curcanului este data de condimentarea partii exterioare cu sare, piper si zeama de portocala, urmand ca acesta sa fie uns cu uleiul de masline.
Pregatirea gratarului Weber Smokey Mountain Cooker
Dupa cum am mentionat si anterior, pe cat de important este procesul corect de preparare a carnii de curcan, pe atat de esentiala este si pregatirea corespunzatoare a gratarului! In cele ce urmeaza, iti punem la dispozitie pasii necesari pentru un rezultat care sa intreaca toate asteptarile:
Prin urmare, acum detii reteta secreta pentru gatirea pefecta a unui curcan pe gratarul Weber Smokey Mountain Cooker! Urmand fiecare pas cu o atentie deosebita, atat in ceea ce priveste prepararea carnii de curcan, cat si pregatirea corespunzatoare a smoker-ului, intregul proces va avea un rezultat de succes, iar carnea va capata o aroma inconfundabila, o textura moale si o crusta crocanta si delicioasa!