Pe Foc

Modele deosebite de seminee si sobe cu teracota

Cel mai important factor in alegerea unui semineu sau a unei sobe pe lemne este cel tehnic, adica este imperios necesar ca focarul ales sa fie in parametri tehnici ideali pentru nevoile locuintei tale spre siguranta caminului si a familiei tale.

 

Dar, apoi, intervine si factorul estetic! Clientii isi doresc ca orice piesa de amenajare interioara sa faca parte “din decor”, adica sa se potriveasca stilului clasic sau modern, rustic ori elegant al casei. Si in cazul amplasarii unui semineu trebuie sa se tina cont de tipul acestuia (drept sau pe colt), de puterea lui si… de designul acestuia, astfel incat sa se potriveasca aspectului general al locuintei.

 

Tot mai multi clienti aleg in ultimul timp seminee sau sobe pe lemne cu teracota pentru incalzirea si decorul casei lor, al cabanei sau al casei de vacanta. In acest articol ilustrativ dorim sa iti prezentam cele mai populare categorii si modele de seminee din teracota apartinand catalogului nostru, lucrari realizate cu focare reale, executate de meserisi profesionisti, de diferite stiluri si marimi, pentru gustul oricui!

 

1. Modele clasice si elegante de seminee cu teracota

Pentru cei cu locuinte construite si amenajate la interior in stil clasic, cele mai indicate modele de seminee cu teracota sunt cele elegante, cu note clasice, de obicei imbracate cu teracota deschisa la culoare (alba, crem etc.) Pot fi amplasate cu succes intr-un living clasic sau o sufragerie eleganta.

 

Semineu clasic si elegant cu cahle albe in living open space, cu focar samotat model slim S80.

 

Sobita tip semineu imbracata in teracota crem, realizata in stil clasic, cu usa de soba cu sticla.

 
Semineu clasic cu tendinte moderne, decorat cu placi ceramice de teracota in Bistrita, model focar premium HOXTER.
 
Semineu clasic compact, imbracat cu teracota decorativa de culoare crem, cu focar de fonta de putere mare OH180.
 
Semineu cu aspect deosebit, decor elegant si usa din fonta turnata decorativa si intoarcere de fum.
 
Model de semineu clasic cu teracota blanco, editie Christmas 2018, cu focar LUCY 12.
 
Focar de semineu imbracat complet in teracota si cahle albe, pe piedestal de marmura, avand incorporat un semineu tip centrala OH 170 Modern.
 

2. Modele de semineu teracota cu loc depozitare lemne

Fiind deosebit de practice si utile, aceste seminee integreaza in constructia lor anumite goluri sau locuri speciale de depozitare, ideale atat pentru lemne, cat si pentru alte obiecte decorative. Se creeaza, astfel, o economie mare de spatiu si o configuratie placuta vizual si foarte practica.

 

Semineu cu un design deosebit si loc depozitare lemne in lateral si parte inferioara, plus bancuta incalzita.

 

Model de semineu decorat cu cahle ornamentale crem si loc pentru depozitarea lemnului, cu focar de fonta 14kw W140.

 

Focar de semineu zidit, cu loc pentru lemne inferior, in judetul Alba, model termosemineu LUCY 16.

 

Semineu rustic de cabana montana, cu loc pentru depozitarea combustibilului solid.

 

Model de semineu cu aspect deosebit, cu spatiu larg pentru depozitarea lemnelor si focar W140 Modern cu rama de acoperire.

Semineu amplasat in hol principal, cu loc depozitat lemne de foc, intr-o combinatie teracota crem - maro.

Semineu prismatic, prevazut cu spatiu dublu pentru depozitarea lemnului, decorat cu ceramica, executat in Medias.

 

3. Modele sobe, seminee cu cahle decorative sau pictate manual

Cei care sunt pasionati de pictura sau de arta in general vor aprecia semineele sau sobele tip semineu cu cahle decorative. Acestea pot fi pictate sau ornate cu motive traditionale ori florale, de obicei, in culorile: albastru, verde sau maro.

 

Semineu pe lemne cu cahle decorative, montat in Sibiu, cu focar din otel LUCY 14.

Semineu rustic cu focar deschis, construit in Bistrita intr-un restaurant traditional, cu teracota pictata manual.

Focar de semineu cu chenar si piedestal din marmura, imbracat in cahle ceramice cu modele decorative verzi.

Semineu inalt cu cupola superioara, imbracat complet cu teracota lucioasa, cu rama de acoperire din inox, model HOXTER Haka 37/50 cu recuperator.

Semineu in perete cu aspect rustic si cahle decorative speciale cu motive traditionale.

Model de semineu cu cahle motive florale, construit pe coltul incaperii, in judetul Bistrita-Nasaud, cu focar AK 80 cu ventilatie.

Modele de seminee construite cu cahle bicolore alb-albastru, ceramica de inalta calitate, drept sau pe colt.

Seminee in stil bucovinian, cu cahle decorative, pentru spatii mici sau mari, cu acumulare de caldura si intoarcere de fum.

 

4. Modele seminee teracota culori aprinse

Aceste modele de seminee sunt perfecte pentru spatiile care au nevoie de un plus de culoare ori de nuante puternice si vii, care sa aduca viata in decorul general al bucatariei, sufrageriei, livingului ori cabanei de munte unde sunt amplasate.

 

Soba din teracota verde aprins, model ideal pentru locuinte clasice sau rustice, cu admisie de aer din exterior si focar incorporat de fonta cu putere 16 kw Z160.

Soba din teracota compacta, pe colt, culoare ocru, camera de ardere construita si usa de semineu aplicata.

Soba tip semineu premium construit la cabana, cu acumulare de caldura pana la 12 ore, decorata cu teracota rosu aprins, cu consum redus de combustibil.

Lucrare complexa de montare focar de lux Hoxter la casa de vacanta, in teracota albastra deschisa, cu pat incalzit si plite de gatit.

Semineu montat in centrul camerei de zi intr-o cabana din tara, cu vizibilitate mare asupra flacarii, cu focar premium HOXTER 78/57.

Semineu in stil vintage cu teracota mare turcoaz si focar premium cu rama de acoperire, cu functie de incalzire a intregii locuinte, nu doar a livingului, ci a intregii case.

Modele de seminee in constructie traditionala cu ceramica decorativa indigo aprins, cu focar high quality HAKA 37/50 cu maner pe partea stanga.

 

5. Modele seminee - sobe teracota pe colt

Pentru cei care doresc sa ocupe cat mai putin spatiu din incaperea unde amplaseaza semineul au varianta pozitionarii acestuia pe colt. Astfel, un dispozitiv termic pozitionat in acest mod va putea fi vizibil din orice parte a camerei, oferind o vizibilitate buna asupra focului, dar si posibilitatea de a aranja mai bine restul obiectelor de decoratiune interioara.

 

Soba din teracota pe colt, cu usa din fonta si teracota crem.

Semineu pe colt cu imbracaminte din teracota si cahle deco albe, focar de fonta E120 Modern.

Semineu pe colt executat in Medias, cu teracota in doua culori.

Focar compact pe colt cu imbracaminte din teracota bicolor.

Semineu pe lemne pe colt, cu forme rotunjite, la pret atractiv si un design aparte.

Semineu pe colt cu teracota si cahle cu motive rustice albe, cu focar samotat Z110.

Model de semineu din teracota, model minimalist, construit pe coltul camerei de zi, avand un pret atractiv, cu model focar fonta A100.

 

6. Seminee din teracota cu bancuta

Modele care aduc un aer vechi, traditional in locuinta omului modern, semineele din teracota cu bancuta sunt solutia termica ideala pentru cei care doresc sa pastreze nostalgia trecutului, cand oamenii sedeau pe bancuta "la gura sobei", cu aerul modernist contemporan. Astfel de modele sunt potrivite si pentru casele de la sat, cabane de lemn sau case de vacanta.

 

Semineu din teracota deosebita maro cu bancute laterale si aspect rustic si grilaj pentru evacuarea aerului cald din ceramica.

Model de semineu realizat in mansarda, prevazut cu bancuta in proces de finalizare, imbracat cu cahle traditionale, prevazut cu focar cu deschidere verticala HAKA 110/51h .

Semineu executat in stil clasic, cu cahle de teracota albe, cu 2 bancute laterale si brau decorativ, cu focar de fonta M80.

Soba cu bancuta imbracata cu teracota vernil si motive traditionale si focar high quality HAKA 89/45.

Focar de semineu pe lemne cu bancuta incalzita, generoasa, placat ceramic cu teracota crem.

Sobita clasica imbracata si finisata complet cu cahle crem si bancuta laterala.

Lucrare speciala de focar semineu ornat cu cahle visinii si bancuta larga din lemn laterala pe semirotund.

Focar de semineu larg imbracat in cahle decorative taranesti si bancuta laterala din lemn, cu focar N130 cu deschidere verticala.

 

7. Modele de seminee moderne cu 2 laturi de sticla pentru colt cu placi ceramice de teracota

Aceste seminee aduc un plus de ambianta si mai multa vizibilitate asupra arderii focului, oferita prin cele doua laturi de sticla, fiind ideale pentru constructii pe colt si nu numai. Curatarea unei usi de sticla pe colt este facila pentru ca majoritatea acestor focare sunt captusite cu samota, un material special ce determina autocuratarea sticlei prin piroliza (in timpul arderii).

 

Semineu model deosebit cu 2 laturi de sticla, finisat cu placi ceramice moderne. Focar premium ECKA 51/51/51.

Semineu ultra modern cu placi ceramice rotunjite si design exclusivit, cu 2 laturi de sticla si deschidere verticala, pentru un plus de confort. Focar VNL 480/480 sticla stanga.

Semineu elegant cu focar pe colt fara stalp cu sticla aditionala pe stanga, model MBO 150 sticla stanga.

Semineu pozitionat in mijlocul camerei de zi, cu focar cu sticla pe colt, imbracat in ceramica crem si deschidere stil lift. Focar ECKA 67/45/51 + cupola.

Semineu pozitionat pe colt, cu focar in 2 laturi de sticla, decorat cu cahle cu motive traditionale, rustice, cu focar premium si intoarcere de fum pentru acumularea caldurii.

Lucrare executata la o cabana in jud Cluj, cu focar cu 2 laturi de sticla model Hoxter ECKA 76/45/57 sticla dreapta, cu bancuta incalzita.

 

8. Seminee compacte cu teracota tip turn

Pentru cei care doresc ca semineul lor sa atraga primele priviri in locuinta lor pot alege un model de semineu tip turn. Este construit pe verticala, avand dimensiuni mai mari, iar amenajarea incaperii in care va fi amplasat se va face in functie de acesta.

 

Semineu rustic compact cu teracota cahle albe de tip turn elegant, model focar N100.

Model de semineu pe lemne de tip turn cu focar de fonta incastrat si rama de acoperire, la pret accesibil, imbracat in ceramica.

Constructie clasica de soba din teracota decorativa, model tip turn, cu acumulare de caldura pana la 12 ore.

Semineu model clasic in perete, construit in orasul Targu Mures, care indeplineste si functia de centrala, incalzind apa din calorifere.

Focar de semineu clasic tip turn imbracat complet cu cahle ornamentale.

Semineu tip turn cu focar prismatic, unde cahlele albe au rol principal de design, amplasat in living.

Semineu rustic ultracompact, amplasat intr-un perete despartitor pentru incalzirea a doua incaperi alaturate.

Semineu cu focar de dimensiuni mari si putere calorica mare (21 kw), model A250, imbracat complet in cahle ceramice albe.

Modele elegante de seminee clasice minimaliste, pentru un spatiu ingust, imbracate in teracota alba lucioasa, cu focar BK80.

 

9. Seminee ultramoderne cu placi ceramice din teracota

Aceste modele ofera clientului multiple avantaje. Pe de o parte, ceramica cu care sunt placate astfel de seminee aduce un aer vintage clasic in camin, pe de alta parte finishul modern confera semineului cu placi ceramice un aspect exclusivist si contemporan.

 

Semineu cu design exclusivist, imbracat cu placi ceramice ultramoderne, iluminare cu LED si focar cu adancime foarte mare pentru incarcarea lemnelor, model HAKA 37/50G.

Model de constructie eleganta si romantica, cu focar premium si ceramica moderna.

Semineu cu model ceramic contemporan si focar ingust, vertical, ce ofera o vedere perfecta asupra focului, cu recuperare de caldura si intoarcere de fum.

Focar semineu in constructie moderna, placat cu ceramica bicolora, cu loc pentru depozitat lemne.

Semineu contemporan integrat in mobilier, finisat cu placi ceramice, ideal pentru incadrarea perfecta intr-o locuinta moderna.

Model de semineu modern, cu placaj ceramic exclusivist, cu usa aditionala ceramica pe partea din spate, pentru a nu face mizerie la incarcarea lemnelor, cu focar HAKA 63/51A.

Semineu extravagant de tip tunel, ce desparte 2 incaperi moderne, finisat cu placi ceramice rotunjite, model focar HAKA 37/50T.

Focar de semineu iesit in exterior, cu placare ceramica moderna in stil nordic si loc depozitare lemne, model HAKA 67/45/51.

 

10. Sobe mobile cu teracota

Catalogul nostru contine si o gama mobila de sobite cu teracota. Acestea sunt foarte usor de transportat, amplasat si montat in locuinta, vin in mai multe culori si nuante, in diferite dimensiuni, avand un design deosebit. Sunt compacte, unele dintre ele fiind prevazute si cu spatiu pentru depozitarea lemnului sau cu plite, fiind mai accesibile si ca pret. Avem unele modele de sobe tip semineu care functioneaza pe lemne, iar altele care folosesc peletii pentru combustie.

 

Soba tip semineu pe lemne cu cahle albe, dimensiuni compacte si aspect elegant si modern, model soba WEKTOR.

Modelul anterior de soba cu cahle - disponibil in mai multe culori!

Soba inalta din teracota neagra integral, care se potriveste in case clasice si moderne, cu aer vintage, model BK 8kw.

Soba alba imbracata cu teracota, gata montata, ce trebuie doar amplasata la fata locului, ce se potriveste perfect intr-un living open-space.

Modele de sobe pe peleti compacte, imbracate in teracota, pentru locuinte clasice sau moderne, la preturi atractive!

Alte modele de sobe tip semineu pe peleti, in alte nuante si dimensiuni.

 

11. Sobe, seminee modele rustice traditionale cu teracota

Ultima categorie de modele, dar nu cea de pe urma, este cea in care ilustram “stramosii” semineelor si sobelor din teracota. Aceste modele traditionale nu au varsta, nu isi pierd valoarea o data cu trecerea timpului si nu “ies” niciodata din moda vremii. Ele sunt atemporale! Au un aspect aparte, iar iubitorii de traditional le vor indragi si le vor face loc la ei in casa!

 

Semineu din teracota de tip tunel, amplasat in mijlocul casei, cu vedere atat de pe partea din fata, cat si din spate, cu deschidere verticala HAKA 78/57 TH, construit in muntii Apuseni, jud. Alba.

Model de semineu vechi, construit in bucatarie traditionala, placat cu ceramica turcoaz, cu acumulare de caldura si autonomie de caldura pana la 14 ore.

Semineu traditional construit in cabana de munte cu cahle rustice nuanta maro si prevazut cu cuptor in partea de sus si plita din fonta pe lateral.

Semineu casa de vacanta traditional placat cu ceramica decorativa rustica maro, ce mascheaza perfect cosul de fum.

Soba veche reconstruita pe baza din piatra naturala, imbracata din teracota traditionala si usa din fonta.

Semineu taranesc cu decoruri traditionale si teracota rustica, prevazut cu hota si bancute laterale.

Semineu traditional cu ornament stil orga si cahle decorative albe si visinii.

 

Acestea au fost cateva modele de seminee si sobe cu teracota, cahle sau placi ceramice, reprezentative pentru fiecare categorie de modele. Suntem siguri ca ti-a placut cel putin un model din cele de mai sus, asta deoarece aspectul estetic este cel care atrage prima data privirea omului. Totusi, e import si aspectul tehnic. De aceea, daca vreo imagine ti-a incantat ochii in mod deosebit si doresti si tu un semineu sau o soba cu teracota construita intr-un anumit stil in locuinta ta, noi iti punem la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie. In plus, iti punem oferi si toate materialele aditionale construirii/montarii unui dispozitiv termic, calitative si la preturi accesibile. Nu in ultimul rand, iti recomandam si meseriasi seriosi, calificati si cu experienta pentru o lucrare "la gata" de care sa fii multumit!

Cu PEFOC, toate sunt la superlativ! Si produsele, si serviciile... Nu ezita sa ne contactezi!