Pe Foc

Constructia unui cos de fum ceramic Hoch in interiorul casei

Constructia unui cos de fum nu a mai fost dusa la un nivel atat de inalt cum este prezent astazi in sistemele de cos de fum ceramic profesionale. In acest articol dorim sa iti prezentam constructia unui sistem nemtesc de evacuare a fumului si a gazelor rezultate in urma arderii din sobe si seminee. Este vorba de kitul HOCH Universal, un sistem izolat ceramic si cu mantale de beton la exterior, care arata cum este montat in interiorul casei.

 

Este sistemul de evacuare testat si certificat TUV, la cele mai inalte standarde nemtesti si cerinte europene in domeniu, de catre Institutul German pentru Tehnologia Constructiilor de la Berlin.

 

Asadar, in video in care urmeaza iti prezentam cat de simplu si de rapid se poate monta cosul de fum ceramic HOCH Universal:

 

 

De ce se numeste UNIVERSAL?

-Pentru ca are o aplicabilitate universala: la acesta se pot racorda seminee, sobe, centrale, termoseminee si alte surse termice, chiar si centrale cu gazeificare.

-Apoi este universal si pentru ca se potriveste oricarui tip de combustibil al sursei: solid, lichid sau gazos, adica lemn, peleti, bricheti, carbuni, ulei sau chiar gaz!

 

 

Hoch UNIVERSAL este prezent pe piata europeana in peste 15 tari, iar acum este prezent si in Romania! Reprezinta un produs care respecta cele mai inalte standarde si cerinte in domeniul termic.

Disponibilitatea sa larga in functie de diametre (de la fi160 pana la fi300), fac din acesta o solutie fiabila de racordare a dispozitivelor termice.

 

 

Ce reprezinta acest sistem de evacuare?

 

Este un kit complet, cu samota la interior si manta beton la exterior, compus din elemente modulare prefabricate. Asta inseamna ca tot ce ai nevoie pentru constructia cosului de fum este inclus in pretul setului!

 

Cosul de fum Hoch reprezinta cea mai buna alternativa la clasicul horn zidit din caramida. Este o solutie fiabila, o constructie sigura si trainica, pentru care se ofera o garantie de 30 de ani de la producator!

 

 

 

Kitul contine urmatoarele componente modulare prefabricate:

 

- Conul de evacuare din inox ce se plaseaza pe placa de beton de la capatul cosului de fum ceramic.

Placa de beton semi-usor a cosului de fum / Palaria usoara din material compozit.

 


- Colier de etansare din inox pentru tubul ceramic al cosului de fum.

- Tub ceramic de legatura pentru cosul de fum universal.

- Manta din beton cubica pentru invelirea canalului de tuburi ceramice al cosului de fum.

 - Tub ceramic pentru racord evacuare la 45 de grade/ 90 de grade.

- Tub ceramic cu deschidere pentru usita de vizitare a cosului de fum.

 


- Vata bazaltica izolatoare frontala si laterala pentru izolare, care se asaza intre tubul ceramic si mantaua de beton exterioara.

 


- Placa ceramica cu functie de bariera condensare si prinzator metalic inclus.

- Usita vizitare metalica cu rama inclusa, pentru accesul facil la cosul de fum ceramic.

- Grila de ventilatie pentru cosul de fum ceramic universal.

 


- Colector de condens pentru buna functionare a sistemului de cosuri de fum ceramice.

- Adeziv special folosit pentru imbinarea elementelor ceramice ale cosului de fum, rapid si sigur!

- Silicon etansant pentru izolarea cosului de fum ceramic.

 

Asadar, toate acestea, impreuna cu instructiunile de montaj fac din constructia cosului o operatiune profesionista si sigura. Pentru rezultatul perfect, folositi doar materiale de montaj cos fum originale Hoch (adezivul ceramic, coliere, mortar pentru beton, etc.)

 

 

Sistemul din Germania vine in 2 variante:

Unul este varianta standard - Hoch Universal, complet din beton la exterior, cu palarie din beton semi-usor,

Celalalt este setul Hoch Universal EVO cu palarie usoara – mai confortabil, de manipulat si de montat la inaltime.

 

 

 

Sistemul de cos HOCH este conceput pe baza celor mai bune exemple de tehnologie a cosului de fum german, cu o experienta si o traditie indelungata, oferind produse de cea mai inalta calitate. Sistemul de cos ceramic vor fi pregatite la o temperatura de aproximativ 1.100 ° C, astfel incat acesta sunt „trecute prin foc” deja inainte de instalare. Conform DIN EN 1457, cosurile sunt rezistente la foc si funingine. De asemenea, acestea amortizeaza transmiterea sunetului de la incalzire in locuinta prin greutatea lor.

De asemenea, cosurile din ceramica sunt ecologice, pot fi reciclate, nu trebuie conectate la sistemele de protectie impotriva trasnetului existente.  

 

 

Asadar care sunt avantajele care recomanda folosirea sistemului de fum triplu strat universal de la Hoch pentru evacuare?

 

 

 

-Este un sistem modern de evacuare a gazelor, pentru producerea caruia sunt utilizate tuburi ceramice testate TÜV de la renumitul producator german HART Keramik, care are o traditie de peste 300 de ani si experienta vasta in domeniu.

-Datorita performantelor si pentru ca este un cos ceramic izolat e gandit sa poata fi construit atat pe exterior, cat si in interiorul casei oferind siguranta.

-Structura de exterior din beton confirma rezistenta acestui sistem de evacuare, iar ceramica la interior de calitate superioara il ridica la standarde europene.

-Cosurile din ceramica nu ruginesc, sunt absolut rezistente la coroziune si, prin urmare, au o viata extrem de lunga.

-Au o rezistenta mecanica ridicata si o rezistenta ridicata la abraziune, ceea ce contribuie, de asemenea, la longevitate.

-Este foarte posibil ca un cos de fum ceramic zidit sa nu fie varianta cea mai ieftina in ce priveste pretul, dar cu certitudine ofera maxima siguranta si durabilitate in timp, inlocuind hornul de caramida traditional.

-Cosul prefabricat universal Hoch este potrivit pentru combustibili solizi, lichizi si gazosi, incluzand lemn, carbune, gaz, petrol si bricheta.

-Este un sistem de evacuare fiabil, de calitate si pentru care producatorul ofera o garantie de 30 ani!

 

 

 

 

Pe scurt, cosul de fum universal ceramic HOCH este:

 

-economic

-versatil

-comfortabil

-sigur

-durabil

-ecologic

 

 

Asadar, daca iti doresti calitate superioara si un cos de fum ceramic profesionist, alege HOCH!