Chef Florin Dumitresc foloseste gama de gratare Big Green Egg de peste 3 ani si doreste sa prezinte modul in care se utilizeaza fiecare dintre produsele din aceasta gama de gratare, care sunt, din punctul lui de vedere, cele mai importante avantaje ale unui kamado Big Green Egg dar si cat de practice sunt.
Dupa cum probabil deja stiti, gama Big Green Egg pune la dispozitia pasionatilor de gratare, kamado-uri de diferite dimensiuni, astfel incat sa poata fi folosite in functie de nevoile fiecaruia. Diferenta intre aceste gratare este in primul rand suprafata de gatit diferita.
Big Green Egg Minimax este cea mai mica varianta de kamdo din gama Big Green Egg, urma de modelul Large, care este mai mare decat Minimax, urmat de modelul ExtraLarge, care iti ofera cea mai mare suprafata de gatit si este perfect atunci cand vreti sa gatiti pentru un numar mare de persoane.
Big Green Egg Minimax este un gratar micut dar eficient, “pe care poti gati atunci cand esti doar tu cu sotia ta sau ai de gatit foarte putin”, spune Chef Florin. De exemplu, poate va doriti sa preparati un pui la rotisor, cateva cefe de porc sau, de ce nu, cativa mici.
Chef Florin mai spune ca Minimax este un gratar perfect in ceea ce priveste economia carbunilor. O cantitate de maxim 1 kg de carbuni iti va tine Minimaxul la o temperatura constanta la care sa poti gati preparatele favorite. Un alt avantaj major al gratarului Big Green Egg Minimax este ca se poate transporta cu usurinta. Il puteti lua cu voi la camping, la pescuit sau chiar la un meci de fotbal cu baietii!
Al doilea model ca dimensiune este kamado-ul Big Green Egg Large. “Aici vorbim de o suprafata de gatit mai mare, vorbim de o capacitate de gatit mai mare si de accesorii mai multe care va permit sa gatiti pe mai multe planuri, puteti face si garnituri si carne in acelasi timp” spune Florin.
BGE Large este un gratar pe care Chef Dumitrescu il recomanda a fi folosit atunci cand gatiti pentru mai mult de 4 persoane. Din experienta lui, cu un singur jar a reusit sa-l tina incins la 250 de grade timp de 6 ore! Pe langa asta, Big Green Egg Large poate fi folosit ca si afumatoare, puteti face gratarul tipic american, tip brisket sau coaste de porc afumate, cu ajutorul rumegusului special cu diferite arome oferit de Big Green Egg.
Big Green Egg ExtraLarge este kamado-ul favorit al lui Chef Florin Dumitrescu! Asta pentru ca ii permite sa gateasca repede si ca un profesionit. Florin mai spune ca jarul in ExtraLarge se aprinde foarte repede pentru ca are o suprafata mult mai deschisa.
Pe Big Green Egg ExtraLarge puteti face pizza sau paine, daca vreti sa gatiti ceva mai diferit. Atat Big Green Egg Large cat si modelul ExtraLarge va pune la dispozitie vasul de fonta, in care puteti gati efectiv, il puteti folosi ca pe un foc de ceaun.
Cum poate un gratar sa fie folosit in acest mod? Acest lucru e posibil deoarece, la baza, kamado a fost folosit mai mult pentru partea de wokuri, dupa cum a observat Chef Florin in pietele din Thailanda sau Japonia, unde wokurile se gatesc la un gratar ceramic cu o sursa de foc dedesubt.
Gama de gratare Big Green Egg ofera garantie pe viata! Acest aspect l-a convins pe Chef Florin Dumitrescu sa devina client fidel si, ulterior, partener cu Pefoc.ro pentru Big Green Egg. Asta deoarece, spune el, nu-si dorea sa schimbe gratarul tot o data la 2 - 3 ani.
Chef Florin Dumitrescu a inceput sa gateasca pe Minimax in cadrul restaurantelor, iar cand a vazut ca acesta nu degaja fum, a achizitionat modelul Large. In urma parteneriatului cu PeFoc.ro, profesionistul in arta culinara a inceput sa gateasca pe kamado-ul ExtraLarge, preferatul lui! Pe langa versatilitate si gama variata de modele, Chef Florin apreciaza si durabilitatea si calitatea materialelor folosite in conceperea acestor kamado-uri de la Big Green Egg!