Poate ai auzit de puiul cajun jamaican și ti-ai dorit să savurezi acest preparat impreuna cu cei dragi, insa nu ai avut o reteta pe care sa o urmezi pas cu pas. Ei bine, ne-am gandit sa-ti venim in ajutor si l-am invitat pe Chef Florin Dumitrescu sa impartaseasca cu noi, si cu tine, reteta lui de pui jamaican pe celebrul Big Green Egg. Iata rezultatul obtinut si cum poti prepara un pui jamaican la tine in curte!
Toarna bere in accesoriul special pentru gatit pui si aseaza puiul cu grija, astfel incat sa ramana drept. Apoi, pune-l in gratarul Big Green Egg. Atentie, daca ai expanderul pus, cel mai bine este sa asezi puiul in partea de jos, pentru ca altfel nu vei putea inchide capacul gratarului!
Dupa ce ai asezat puiul cu grija in gratarul BGE, e timpul sa il ungi cu amestecul specific jamaican. Chef Florin Dumitrescu are deja pregatit acest amestec cu ulei, cimbru si condimentul cajun si incepe sa “picteze” puiul pe toate partile.
In acest moment, gratarul ar trebui sa fie incins undeva la 200 de grade. Dupa ce ai terminat de uns puiul in totalitate, e momentul sa inchizi capacul ca acesta sa inceapa sa se gateasca. Fie ca folosesti gratarul BGE sau un cuptor pentru aceasta reteta, trebuie sa controlezi temperatura.
In cazul gratarului Big Green Egg, acest lucru il poti face cu ajutorul celor doua guri de aerisire. Cea de jos ar trebui sa fie deschisa partial, astfel incat sa intre putin aer care sa iasa apoi prin partea de sus. In felul acesta vei avea parte si de fum, dar cel mai important vei avea slow cooking!
Din cand in cand, mai poti unge puiul cu amestec in timp ce acesta se rumeneste in gratarul Big Green Egg.
Dupa ce ai uns puiul bine de tot cu amestecul jamaican, tot ce trebuie sa faci este sa-l lasi sub supraveghere in jur de o ora, o ora si 20 de minute, in functie de temperatura. Cu cat temperatura e mai ridicata, cu atat dureaza mai putin timp sa se gateasca si puiul va fi mai fraged, insa pielea nu va iesi foarte crocanta.
Dupa ce ai lasat puiul in Big Green Egg aproximativ o ora, e momentul sa fie savurat. Deschide capacul gratarului si scoate preparatul cu grija! Apoi, inchide gratarul pentru a proteja carbunii, astfel incat sa poti sa-i refolosesti la urmatoarea demonstratie culinara. Nu uita sa inchizi si toate aerisirile ca oxigenul sa nu mai poata patrunde in gratar.
Poti asezona puiul jamaican cu o salata proaspata sau il poti rupe pur si simplu intr-un tacos. Daca este prea picant din cauza condimentului, stoarce putina lamaie. Cam asta e tot, pofta buna!
Daca vrei sa faci un gratar mai altfel, Big Green Egg este raspunsul! Acest gratar isi are radacinile in Japonia, fiind unul dintre cele mai performante gratare pentru curte sau gradina. Gratarele Big Green Egg sunt perfecte atat pentru prajire, coacere si afumare. In plus, ai la dispozitie o multime de accesorii precum termometre, tavi, accesorii pentru pizza, pui sau curcan si multe altele. La PeFoc, iti oferim o gama variata de dispozitive de gatit, dar si ustensilele potrivite ca tu sa poti gati ca un adevarat maestru culinar!
Suport pentru pui si curcan de la Big Green Egg este accesoriul ideal atunci cand vrei sa gatesti un preparat suculent si delicios la gratar, iar chef Florin Dumitrescu l-a folosit in reteta lui pentru a o duce la bun sfarsit!
Pe Big Green Egg, poti gati o varietate de preparate, de la carne la legume, pizza sau alte retete mult mai sofisticate. In acest articol, chef Florin Dumitrescu a ales sa gateasca un pui jmaican, pe care l-a preparat cu ajutorul renumitului kamado Big Green Egg. Asadar, atunci cand iti e pofta de un pui mai altfel, inspira-te din reteta lui Florin si uimeste-i pe cei dragi cu un preparat ca la Chefi la Cutite!