Daca te numeri printre pasionatii de arta gatitului pe un gratar si iti doresti sa duci aceasta experienta la nivelul urmator, noile brichete fabricate de producatorul de renume Weber sunt elementul cheie! Inovatia care se afla la baza noului concept de brichete a fost inspirata de recomandarile si sfaturile tuturor celor care impartasesc aceasta pasiune, noua varianta a brichetelor fiind proiectata sa asigure o gatire in doar 20 de minute si o temperatura uniforma pe o perioada de pana la 3 ore!
Asadar, in continuare iti punem la dispozitie cea mai buna metoda pentru configurarea gratarului ideal in cateva etape importante:
Tot ce trebuie sa faci este sa introduci cantitatea dorita de brichete in caminul de aprindere Weber. Daca detii un gratar a carui cuva este de 57 cm, atunci vei necesita un sac de carbuni de cantitate de cca. 2 kg, adica alternativa unui camin de aprindere mare! Deoarece intregul proces de functionare are la baza un efect de cos de fum, incalzirea brichetelor se face in mod sigur si uniform. In plus, emisiile de fum emanate sunt considerabil mai reduse comparativ cu alte modalitati de aprindere.
Este de preferat sa utilizezi cuburi de aprindere de fiecare data cand doresti sa aprinzi brichetele in caminul de aprindere Weber. Procesul este unul simplu si presupune asezarea a trei cuburi de aprindere pe suprafata grilajului pentru carbuni, urmand ca acestia sa fie aprinsi. In continuare, trebuie sa plasezi grilajul in partea superioara a caminului de aprindere si sa situezi manerul metalic pe lateralele gratarului Weber.
Recomandarea specialistilor: Cuburile de aprindere Weber inlocuiesc cu succes si in mod sigur diferitele lichide de aprindere, fara a altera aroma mancarii!
Utilizand un camin de aprindere marca Weber, timpul de pregatire e redus la un interval de doar 20 de minute! Astfel, momentul in care brichetele pot fi folosite este indicat de prezenta unei flacari in partea superioara a caminului de aprindere Weber.
Recomandarea specialistilor: Brichetele Weber sunt proiectate astfel incat sa ofere posibilitatea de a fi completate cu usurinta atunci cand e cazul. Tot ce trebuie sa faci este sa asezi brichete noi peste cele deja existente, iar cele neaprinse vor incepe sa se incalzeasca, in conditiile in care capacul este deschis.
Aceasta etapa consta in transferul carbunilor la gratar dupa trecerea unei perioade de cca. 20 de minute. Este de recomandat ca intreaga cantitate din caminul de aprindere sa fie asezata in mod egal deasupra a doua cosuri cu mangal sau in partea superioara a grilei pentru mangal, mai exact un sfert din cantitate sa fie asezata in cosul din stanga, iar celalalt sfert in cosul din dreapta!
Intregul proces trebuie repetat cu restul cantitatii ramase pana in momentul in care caminul de aprindere este complet liber, iar in acest fel ai siguranta ca toata caldura este distribuita in mod uniform!
A venit momentul mult asteptat si anume pornirea gratarului! Acum ai siguranta ca alimentele pe care doresti sa le prepari, fie ca este vorba de o friptura, legume sau chiar bucati intregi de carne, vor fi gatite in mod ideal datorita faptului ca brichetele Weber sunt incandescente pe parcursul a trei ore! Tot ce ramane de facut este sa asezi alimentele pe suprafata grill-ului, sa inchizi capacul si sa desfasori orice alta activitate pana cand acestea vor fi gata de servire!
Deoarece cu siguranta acesta nu va fi ultimul gratar de care te bucuri, ultima etapa este data de curatarea si pregatirea dispozitivului pentru urmatoarea experienta culinara! Asadar, incepe prin a acorda brichetelor Weber o perioada de timp pentru a se raci in totalitate (de pe o zi pe alta). Gurile de aerisire regasite pe capac si cuva trebuie sa fie astfel inchise, iar dupa ce intreaga cantitate de cenusa este complet racita, aceasta poate fi indepartata cu usurinta in recipientul de compost!
O ultima recomandare din partea specialistilor: Pentru mai mult confort si usurinta in procesul de indepartare a cenusii, utilizeaza sistemul Weber One-Touch. Este indeajuns sa misti glisorul inainte-inapoi, iar cenusa va fi eliminata in cenusarul localizat sub baza.
Așadar, acum ca ai la dispoziție toate informațiile necesare cu privire la pregatirea corecta a gratarului cu ajutorul noilor brichete gratar Weber, tot ce trebuie sa faci este sa te pui pe gatit! Multumita calitatii inalte pe care o prezinta brichetele, dar si conceptului datorita caruia acestea pot fi gata pentru gatit in doar 20 de minute, te vei bucura in mod rapid de cele mai bune preparate si de un sortiment variat de alimente gatite ca la carte! Daca esti in cautarea unui gratar profesionial pentru a pune in practica cele invatate si te afli in centrul tarii, showroom-ul de gratare Sibiu PeFoc, situat pe strada Doctor Ioan Ratiu, Nr. 48 din Selimbar, Sibiu, iti sta la dispozitie cu o gama uriasa de gratare si accesorii de la producatori de renume, la preturi variate, pentru ca tu sa te poti bucura de arta gatitului. Te asteptam!