Grile si piese de ventilatie

In cazul in care construiti un semineu pe lemne traditional si doriti ca acesta sa incalzeasca mai mult decat spatiul in care este amplasat, de ce nu chiar toata casa, puteti alege semineele cu distributie de aer cald.

Distributia de aer cald se realizeaza de obicei pe tubulatura rotunda, iar in cazuri mai speciale, unde spatiul nu permite acest lucru, se foloseste tubulatura dreptunghiulara, de 15/5.

De asemenea, grilele de aerisire joaca un rol important in ventilarea semineului, avand atat un rol tehnic pentru schimbul termic, cat si un rol estetic, de infrumusetare a constructiei de semineu.

Incalzeste toata locuinta, cu ajutorul semineului pe sistem de ventilatie!

kamado

Daca tot ardem lemne, de ce sa nu incalzim toata casa?

Cum se realizeaza distributia aerului cald de la semineu? 

 

In primul rand, distributia de aer cald se face de pe focarele de semineu de putere mare, focare special concepute pentru a incalzi suprafete mai mari.

Atunci cand vorbim de distributia aerului cald, focarul nu se va alege la intamplare, ci va fi achizitionat in functie de suprafata care trebuie incalzita, in functie de inaltimea camerelor si designul dorit. Aerul cald va fi captat din hota semineului, sau chiar de pe focar; procedeul acesta difera in functie de semineul ales.

kamado

Doresti un semineu cu distributie de aer cald? Alege materialele potrivite! 

 

La semineele cu distributie a aerului cald spre alte incaperi este vitala alegerea materialelor potrivite, special concepute in acest scop.

La constructia hotei recomandam placile izolatoare speciale pentru seminee, care izoleaza pana la 1000 de grade Celsius. De la iesirea din hota semineului, pana la incaperea adiacenta, se va folosi tubulatura izolanta rezistenta la temperaturi mari, sau tubulatura dreptunghiulara care necesita izolare. Materialele izolatoare reprezinta siguranta si asigura o pierdere cat mai mica de caldura, astfel incat aerul să ajungă fierbinte in camera adiacenta. In camerele alaturate, unde se face distributia de aer cald, se vor folosi grilele de aerisire cu inchidere (jaluzea), iar daca distanta de la hota pana la capatul canalului de ventilatie este mare, se va folosi ventilatorul sau turbina care sa impinga sau sa traga aerul cald, in functie de necesitate.

Dimensiunea canalului de distributie se va alege dupa marimea camerelor si distanta lor fata de semineu, nu se face la intamplare!

Va oferim in continuare alte sfaturi practice pentru siguranta si sanatate!

 

SUS