Grile si piese de ventilatie

In cazul in care construiti un semineu pe lemne traditional si doriti ca acesta sa incalzeasca mai mult decat spatiul in care este amplasat, de ce nu chiar toata casa, puteti alege semineele cu distributie de aer cald.

Distributia de aer cald se realizeaza de obicei pe tubulatura rotunda, iar in cazuri mai speciale, unde spatiul nu permite acest lucru, se foloseste tubulatura dreptunghiulara, de 15/5.

De asemenea, grilele de aerisire joaca un rol important in ventilarea semineului, avand atat un rol tehnic pentru schimbul termic, cat si un rol estetic, de infrumusetare a constructiei de semineu.

Incalzeste toata locuinta, cu ajutorul semineului pe sistem de ventilatie!

Daca tot ardem lemne, de ce sa nu incalzim toata casa?
Cum se realizeaza distributia aerului cald de la semineu?

In primul rand, distributia de aer cald se face de pe focarele de semineu de putere mare, focare special concepute pentru a incalzi suprafete mai mari.
Atunci cand vorbim de distributia aerului cald, focarul nu se va alege la intamplare, ci va fi achizitionat in functie de suprafata care trebuie incalzita, in functie de inaltimea camerelor si designul dorit. Aerul cald va fi captat din hota semineului, sau chiar de pe focar; procedeul acesta difera in functie de semineul ales.

Doresti un semineu cu distributie de aer cald? Alege materialele potrivite!

La semineele cu distributie a aerului cald spre alte incaperi este vitala alegerea materialelor potrivite, special concepute in acest scop.

La constructia hotei recomandam placile izolatoare speciale pentru seminee, care izoleaza pana la 1000 de grade Celsius. De la iesirea din hota semineului, pana la incaperea adiacenta, se va folosi tubulatura izolanta rezistenta la temperaturi mari, sau tubulatura dreptunghiulara care necesita izolare. Materialele izolatoare reprezinta siguranta si asigura o pierdere cat mai mica de caldura, astfel incat aerul să ajungă fierbinte in camera adiacenta. In camerele alaturate, unde se face distributia de aer cald, se vor folosi grilele de aerisire cu inchidere (jaluzea), iar daca distanta de la hota pana la capatul canalului de ventilatie este mare, se va folosi ventilatorul sau turbina care sa impinga sau sa traga aerul cald, in functie de necesitate.

Dimensiunea canalului de distributie se va alege dupa marimea camerelor si distanta lor fata de semineu, nu se face la intamplare!

 

 

Va oferim in continuare alte sfaturi practice pentru siguranta si sanatate!

Alegeti materialele de calitate special concepute pentru constructia semineului, in favoarea altor materiale sau improvizatii. Un sistem rudimentar, nesanatos sau chiar cangerigen, este reprezentat de semineul construit din rigips cu vata bazaltica. De ce? In timp apar probleme de imbinare intre vata si folie, iar particule din vata de sticla se vor plimba in toata locuinta, existand posibilitatea sa ajunga pe piele sau sa fie inhalate si sa dauneze sistemului respirator. 

Orice persoana care traieste zilnic intr-un astfel de mediu, potential cancerigen, ajunge mai devreme sau mai tarziu sa dezvolte probleme de sanatate, cum ar fi alergii sau iritatii. Acest fapt este un pericol pentru oricine, cu atat mai mult pentru copii si persoane varstnice. Utilizarea acestei metode de construire a semineelor este interzisa in Europa; din pacate, in Romania multi meseriasi il practica, nerespectand regulile de siguranta – in definitiv, acestia nu respecta clientul.

Acesta este motivul pentru care va recomandam sa apelati la serviciile meseriasilor de incredere, cu experienta in domeniu si nu la persoane novice, care va pot expune familia la pericole, prin lipsa lor de abilitate. Daca doriti sa beneficiati de un semineu care sa functioneze pe un sistem reglementat de normele de siguranta in vigoare, apelati la consultanta inainte, documentati-va, si cereti sfatul profesionistilor.

Va stam la dispozitie cu sfaturi practice, materiale pe care le livram la domiciliul dumneavoastra, avem experienta de 15 ani in constructia de seminee, asa ca nu ezitati sa ne contactati!

 

 

 

In plus, va oferim si o gama bogata de grile de aerisire, indispensabile pentru constructia oricarui semineu pe lemne, avand totodata si o functie estetica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grilele de aerisire sunt de diferite domensiuni, forme, culori si stiluri: patrate, dreptunghiulare, rotunjite, albe, negre, crem, argintii, aurii, clasice, moderne, rustice sau vintage, dar si de dimensiuni foarte mari, cu aspect contemporan.

 

 

 

 

 

 

 

 

In domeniul grilelor, in tara, tot mai multi clienti aleg sa mearga pe un stil industrial modern interior in locuinta lor, iar accesoriile de seminee (cum sunt grillele) le aleg in asa fel incat sa creeze o arhitectura si un contrast estetic si modern de tip alb-negru, care sa completeze aspectul general al locuintei cat mai bine si mai estetic.

 

 

 

 

 

 

 

SUS